dj_fireboyy_vof.jpg

Йоан Дубелов е пръв сред диджеите в България


DJ Fireboyy или Йоан Дубелов стана най-добрият диджей в България. Той спечели Националното състезание за диджеи „SPS DJ“ и така надскочи миналогодишното си постижение. Състезанието се проведе в Банско в началото на седмицата, а надпреварата беше сериозна - участваха диджеи от цяла България.
Успяваме да открием Йоан на следващия ден, тъй като състезанието е продължило до сутринта, за да го поздравим и да ни разкаже за себе си и за новия си успех:

Dj Fireboyy V- Първо поздравления – това е голямо признание за Вас от колегите Ви.
Разкажете ни за самото състезание, кои са организаторите, как протича състезанието и от колко години участвате?

- Благодаря Ви, това беше една сбъдната мечта за мен. Състезанието се провежда всяка година с цел да се открие най-добрият диджей на България. То протича през целият ден, като има квалификации и финал. Всеки участник се явява съответно с две програми.
Организаторите са Слави Иванов и Петко Кръстев, които тази година просто надминаха себе си откъм организация и награди. Наградите бяха стойностни и доста на брой, което засили може би интереса на доста нови диджеи, които се явиха на конкурса.
Участвам от две години, като това беше третата.

-Разбрах, че сте били силно аплодиран, дори един от членовете на журито е признал, че се е разплакал по време на Вашето участие. С какво се представихте?

- Програмата ми беше фрийстайл (свободен) стил, което значи различни жанрове музика събрани в едно: хип-хоп, рок, поп, RNB и т.н. (Б. р.: И скромно продължава за висока оценка дадена му от журито) Ами да, просто когато чуеш песните, с които си израснал и си ги пускал толкова много в клубовете, ставаш емоционален.

-Какво представлява наградата?

- Наградата ми за първо място е 3000 лева, грамофон Technics 1200 MK7, кейс за плочи UDG, и авторска песен с двама от най-добрите продуценти и композитори на българска музика – Fabrizio Parisi, Dian Solo.

- Вие сте потомствен диджей. До каква степен баща Ви изигра роля в това да се занимавате с музика?

- Не може да се опише до каква степен. Слушайки от малък музиката, която пускаше баща ми и начинът, по който смесваше песните, ме накара да се замисля и науча какво е това изкуство да си диджей.

- Как се подготвяте за участия?

- Подготовката ми е винаги водена от селекция и подбор както на по-стара музика, така и новата, която излиза с доста бързи темпове.

- Къде могат да Ви чуят и видят почитателите?

- Миксовете ми могат да се чуят в дискотеките в Пазарджик основно, като се надявам след този успех да има интерес и за още клубове, градове и т.н.!

От сърце му пожелаваме още много участия, защото това, което чухме на запис от Банско си заслужава да се чуе от много повече хора!

Dj Fireboyy H2

Dj Fireboyy Hoff

Dj Fireboyy V2

Снимките са собственост на SPS Music Agency
Loading...