pozar_apart_pz.jpg

Огнеборци от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пазарджик гасиха пожар в жилищна кооперация намираща се в областния град. За съжаление, при инцидента е починала жена, живееща в един от апартаментите на сградата, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Сигнал за разразилия се огън бил получен в пожарната рано тази сутрин около 04.45ч. Незабавно към мястото за изпратени дежурните екипи на РСПБЗН-Пазарджик, линейка на „Спешна помощ“ и автопатрул на РУ-Пазарджик. Пристигайки на мястото, огнеборците установили, че гори апартамент, намиращ се на третия етаж от жилищна кооперация, като огън и дим били обхванали и намиращия се над него апартамент. Започнало незабавно пожарогасене и евакуация на всички хора от този вход на сградата. На мястото били позиционирани 13 огнеборци с четири противопожарни автомобила и автомеханична стълба.


Пожарът бил локализиран, а по-късно и потушен напълно. Екип на „Спешна помощ“ е транспортирал мъж на 21 години и 56-годишна жена за преглед в МБАЛ-Пазарджик със съмнения за обгазяване. Малко по-късно те са освободени от лечебното заведение. В едно от помещенията на апартамент, намиращ се над този, в който е възникнал пожара, е открито тялото на неговата 43-годишна обитателка. Въпреки опитите на медиците на място да я реанимират тя е починала. На местопроизшествието се извършва оглед от дежурна група на РУ-Пазарджик съвместно с представители на пожарната. Процесуалните действия и изясняването на причините довели до пожара се извършват под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

СНИМКИ: ОДМВР-Пазарджик
Loading...