dog_home2.jpg

Община Пазарджик започна реализирането на проекта за кучешки приют. За него е осигурен общински терен със съществуваща сграда, която предстои да бъде основно ремонтирана, а до нея се разчистват други два терена за изграждане на клетки за кучетата.

„Ангажиментът за кучешки приют сме го анонсирали още в началото на годината и сега започнахме ремонта на сградата. Община Пазарджик осигури нужния терен със съществуваща сграда, която е подходяща за целта. Започнахме ремонтни дейности, така че да отговорим на всички изисквания и съвременни стандарти за подобни съоръжения, които са ни дали нашите партньори от „Четири лапи““. Това каза кметът Тодор Попов и уточни, че добрите новини за любителите на кучета всъщност са три. Първата е за изграждането на приют за безстопанствени кучета. „Отдавна трябваше да имаме такъв приют, но все не намирахме подходящо място. Сега разчистваме терена, ще оправим покрива на сградата, ще я укрепим и ремонтираме. Ще има обособени лаборатория, кабинет за преглед, операционни, клетки и всичко необходимо за приюта. След около 6 месеца - до лятото, този приют да бъде готов“, допълни кметът.

Втората добра новина за собствениците на кучета е, че е отреден парк за свободна разходка на открито на четириногите приятели. Това е така нареченото „Индианско селище“ в парк „Писковец“ – вдясно от мост „Атлантик“. „В този парк има пътеки, има вода, ще сложим осветление и това ще стане кучешки парк с възможност кучетата да бъдат пускани и те да могат да се социализират“, посочи кметът. Третата добра новина е, че и в „Градината на света“ ще има място за кучета – то ще е подобно на това при Острова  - оградена територия за разхождане на кучета.

„Така Пазарджик ще стане един от малкото градове в България с терени за свободно разхождане на кучета и кучешки приют за безстопанствените животни“, подчерта кметът Тодор Попов.

 


tp_dog_home.jpg
dog_home3.jpg


Loading...