tsvetelina2023.jpg

           Седмокласничката от Спортното училище Цветелина Апостолова се класира на първо място в регионалното ниво на Международния конкурс "Плакат на мира" на тема "Осмели се да мечтаеш".  Конкурсът се провежда от Дамския Лайънс клуб Пазарджик – Тракия.

            Цветелина се представи с плакат, изработен в часовете по изобразително изкуство с преподавател Деница Гатева. „Да има мир сред хората на Земята е най-голямото богатство и това е моето послание – да се обединим и да направим света по-красив“, сподели Цветелина при награждаването. С успеха си тя получи правото да участва на национално ниво в конкурса. При класиране тя ще получи правото да участва в Международния конкурс, който ще се проведе в централата на Lions Clubs International в САЩ.

Plakat Tsvetelina2023

На снимката: творбата на Цветелина Апостолова

            На второ място беше класирана Вероника Благова от Младежки дом Пазарджик с преподавател г-жа Александра Кисова. Трето място спечели Ягода Георгиева от СОУ " Георги Брегов " с преподавател по рисуване г-жа Наталия Йорданова. В конкурса взеха участие и децата от школата по изобразително изкуство към читалище "Виделина" с ръководител г-жа Светлозара Кузева.

Всички участници получиха поощрителни награди, а рисунките им са подредени в изложба в Младежки дом – Пазарджик, която всеки може да види до 20 декември.


lions20231121.jpg


Loading...