mg_stoyan_haidushki.jpg

Ученикът от МГ „Константин Величков” Стоян Хайдушки е сред лауреатите на XIX Национална олимпиада по Информационни технологии. Освен Хайдушки в олимпиадата участваха и други три негови съученички, които също са се представили много добре.

За втора поредна година националният кръг на олимпиадата по информационни технологии (НОИТ) се проведе дистанционно по региони в училищата, които са определени от началника на РУО за училище-координатор на областния кръг. За Пазарджик училището домакин за беше СУ „Георги Бенковски“. Олимпиадата се излъчваше пряко в публичен канал.

До националния кръг на олимпиадата бяха допуснати четирима ученици на ПМГ „Константин Величков“ с ръководител Валентина Малинова:
• Стоян Хайдушки (12б клас) – категория "Разпределени уеб приложения" 11-12 клас
• Ая Кожухарова (9д клас) - категория "Мултимедийни игри и симулации" 8-10 клас
• Мила Чачова и Станимира Станчева - категория "Мултимедийни проекти" 5-7 клас

В голямата възрастова група Стоян Хайдушки е на четвърто място в своята категория „Разпределени уеб приложения“, с първи резултат на теста в цяла България и това естествено му отреди крайна оценка Отличен 6.00 и званието „Лауреат“ на НОИТ.
„Оценката от Олимпиадата се признава за оценка от приемен изпит в повечето университети в България, така че да пожелаем леко следване и успешна реализация на Стоян”, коментира преподавателят му Валентина Малинова.
Дебютантките на НОИТ тази година – Мила Чачова, Станимира Станчева и Ая Кожухарова – се представиха изключително достойно и заслужено бяха оценени съответно с една оценка 5.50 и две много добри оценки!

„Изключително съм горда от представянето на нашите ученици. От сърце им желая да бъдат преди всичко здрави, да не спират да мечтаят, защото ако една мечта пресече мислите им, то тя ще пресече и пътя им… Вярвайте, работете, творете и не губете никога надеждата си и вярата в себе си… останалото ще се подреди по най-добрия за вас начин!” Това пожела старши учител по информатика и ИТ Валентина Малинова на отлично представилите се ученици от МГ на олимпиадата по Информационни технологии.
Loading...