coca_cola2021a.jpg

Отборът на „Хебър” (Пазарджик) спечели 15-ия детски футболен турнир за Купата на Кока Кола, който се проведе днес на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик.

Надпреварата се организира от Асоциацията на българските футболисти със съдействието на Българския футболен съюз. Участваха 8 отбора от региона, съставени от момчета, родени след 1 януари 2008 година.

Във финала воденият от Веселин Минев тим на „Хебър” победи ДФК „Орлета” с 2:0. Третото място зае отборът на „Свобода” (Пещера), който надигра „Чепинец” (Велинград) с 4:0 в малкия финал. На 5-о място в турнира завърши ФК „Брацигово” след минимален успех с 1:0 над „Оборище” (Панагюрище). Седмата позиция бе за момчетата от „Левски” (Паталеница), които победиха „Марица” (Белово) с 2:0.

В награждаването на призьорите се включиха треньорът на мъжкия тим на „Хебър” Николай Митов, местната футболна легенда Крум Кантарев, бившият вратар Славчо Тошев, Иван Папазов и председателят на БФС – Пазарджик Спас Иванов.

Бяха раздадени следните индивидуални награди:

Най-добър вратар – Стоил Тодоров („Свобода”- Пещера)
Най-добър защитник – Атанас Стоянов („Хебър”)
Най-добър полузащитник – Ромак Губенов („Хебър”)
Най-добър нападател – Кубрат Ганев („Хебър”)
Голмайстор – Благой Полежански (ДФК „Орлета”)
Най-техничен състезател – Ивайло Шуванов („Левски”- Паталеница)
Най-полезен състезател – Иван Динков („Хебър”)
Най-добър състезател на турнира - Денис Василев („Хебър”)
Най-добър треньор – Веселин Минев („Хебър”)
Награда за най-голям принос към турнира - Спас Иванов

Всички участници получиха пълна футболна екипировка, футболни топки и индивидуални награди, осигурени от генералния спонсор на турнира „Кока-Кола“.


coca_cola2021.jpg


Loading...