alexandra_stoyanova2021_07.jpg

Младите успешни дами в Пазарджик имат свой представител в Академията на Съвета на жените в бизнеса в България. Седмото издание на Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) приключи преди седмица, когато 44 млади дами получиха своите сертификати за успешното си преминаване през серия от обучения, подготвящи ги за следващите стъпки в професионалното им развитие. Сред завършилите е и Александра Стоянова от Пазарджик – собственик и управител на телеугоително стопанство и земеделски производител.

Тази година фокусът на Академията бе съобразен с новата реалност, в която функционира бизнесът в момента. Всички теми на обученията бяха адаптирани съобразно новата действителност и предизвикателствата, свързани с настоящата ситуацията, като същевременно бяха пречупени през призмата на придобиването на умения в тази среда. Една част от курсовете бяха проведени в присъствена форма, а друга – дистанционно. В рамките на серия от семинари дамите от Академията имаха възможност да почерпят опит от водещи професионалисти от компаниите-членове на Съвета, да участват в нови предизвикателства и теми, да получат ценни презентационни умения и съвети за това, как да бъдат въздействащи по време на променящата се бизнес реалност.

„Освен обученията в модулите на Академията и ценния опит, който менторите споделиха с нас, за мен от голямо значение беше личния контакт с дами от корпоративния свят, от бизнес сектора и занаятчийската сфера. Винаги е полезно да черпиш от чуждия опит и да споделиш своя. Тези контакти, които вече имам с хора, успели в своята сфера, остават за цял живот”. Това сподели Александра Стоянова пред екипа на ПА медия.

Академията стартира през 2014 г. и се организира от Съвета на жените в бизнеса в България и УниКредит Булбанк. Тя се реализира в изпълнение на един от основните приоритети на СЖББ – да насърчава професионалното развитие на жените в бизнеса, осигурявайки им възможности за качествено обучение, надграждащо техните професионални компетенции. Инициативата се провежда под патронажа на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова.

„Тази година отбелязваме седмото издание на Лидерска академия. И ако за инициативите важи същото правило като за хората, значи можем със сигурност да кажем, че с „първите седем” сме поставили солидна и устойчива основа за развитието на Академията. Когато преди седем години дадохме началото на първото издание на Лидерската академия, се надявахме идеята да намери благодатна почва и достатъчно съмишленици, за да покълне и даде плодове в обозримо бъдеще. Реалността надхвърли нашите очаквания. Лидерската академия не само просъществува, привличайки все нови и нови участници и поддръжници, но и претърпя значително надграждане чрез съпътстващи инициативи като менторската програма и Алумни клуба” Това заяви д р инж. Боряна Манолова, председател на УС на СЖББ и главен изпълнителен директор на Siemens за България и Северна Македония при тържественото връчване на сертификатите на завършилите Академията.


alexandra_stoyanova2021_07a.jpg


Loading...