mbal_vg.jpg

Врид управителят на „МБАЛ Велинград“ е поканен от кмета и председателя на ОбС да представи доклада си на закрита среща

„Въпроси, които са от изключителна важност за всички граждани на Велинград, не би следвало да се провеждат на закрити срещи. Тревожните и неудобни доклади, и последвалите дискусии имат нужда от прозрачност, защото всеки, който ползва здравни услуги, има законното право да знае какво се случва или не се случва в общинската болница.

Държа всичко, което се случва в МБАЛ - Велинград да достига до знанието на хората, които при заседание на ОС имат право да присъстват, да задават своите въпроси и да получат адекватни отговори“. Това заяви в писмо до медиите Врид управителят на лечебното заведение д-р Атанас Ташев.
Преди седмица той е предоставил на вниманието на кмета д-р Костадин Коев и председателя на ОС Любомир Перчинков доклад за тревожното състояние на велинградската болница. Очаквал е, че ще бъде изслушан на сесията на ОС на 27 януари 2022г. Вместо това той е получил официална покана за 03 февруари 2022г. за затворена среща. Това е и повода за неговото писмо до медиите.

„Смятам, че е редно ОС, като принципал на МБАЛ - Велинград да прояви уважение към гражданите и да създаде прозрачност при вземането на решения, за да могат проблемите да бъдат чути от всички“, коментира още д-р Ташев.
Loading...