sad_izl2023.jpg

Млади таланти от Пазарджик показват свои картини в Съдебната палата. Подобна изложба се организира за пръв път и е по повод 16 април – Ден на Българската конституция и професионален празник на юристите и съдебните служители.

За пръв път в пазарджишкия съд е  толкова цветно и празнично. На II и III етаж на сградата ученици от ПГИМ, от СОУ "Георги Брегов" - профил „Изобразително изкуство“, възпитаници от школата на Светозара Кузева от I до VIII  клас показват свои творби. Представeни са общо 71 произведения, рисувани с акварелни, акрилни и маслени бои, както и с цветни моливи в различни живописни жанрове – портрети, пейзажи, натюрморти, фигурални композиции, графика.

На втория етаж са подредени също цветни графики на пазарджишкия художник Константин Анастасов, изложени са и 6 черно-бели репортажни снимки на италианския фотограф Роберто Бони.

На официалното откриване на изложбата, което се състоя на 11 април, председателят на Окръжен съд – Пазарджик Елеонора Серафимова приветства гостите. Най-развълнувани бяха най-малките участници. С най-много свои творби участва 14-годишната Стела Божкова – общо 16 картини. Стела е носителка на международни и национални отличия.

Част от средствата, събрани по време на изложбата, ще бъдат предназначени за подкрепа на младите таланти, а останалата част ще бъде разпределена между 2 зрелостнички, които имат нужда от подкрепа, за да продължат образованието си и бъдещото си развитие. Това са Ася, която иска да следва специалност "Съдебна администрация" във Варненски свободен университет и Зехра, която иска да учи графичен дизайн. Нейни пейзажи също са включени в изложбата.

Sad Izl2023va

Експозицията под надслов "Да посрещнем света с усмивка!" може да бъде видяна от всеки желаещ – тя ще остане в Съдебната палата в Пазарджик до края на м.май.


sad_izl2023a.jpg


Loading...